Att tänka på när man beställer grönsaker

Att beställa grönsaker är helt nytt för många och det kan kännas lite ovant att inte själv välja ut sina grönsaker på egen hand. Men det tar i regel inte speciellt lång tid innan man vänjer sig. Här delar vi med oss av ett par tips som kan vara bra att ha koll på när det kommer till att beställa grönsaker.

Välja närodlat och ekologiskt

När du ska beställa grönsaker kan det vara smart att välja närodlade och ekologiska sådana om det är möjligt. Då vet man att grönsakerna inte har transporterats så långt och dessutom brukar de inte vara besprutade med olika kemikalier. Att köpa säsongsaktuella grönsaker kan också vara smart. De är i regel mycket godare om de köps under rätt säsong och dessutom kan man hitta dem till bättre pris.

Om man vill ha en mer exotisk grönsak som inte odlas i Sverige kan det dock vara befogat att köpa den i alla fall. Dock bör man sikta efter att köpa grönsakerna under den säsong då de är som mest populära.

Om grönsakerna ser lite ledsna ut

När man beställer grönsaker kan det ibland vara så att de ser lite ledsna ut precis när man tar emot dem. Blast på morötter kan se lite hängig ut, och tomatstjälkarna kan vara lite bruna. Det betyder dock inte att det är något fel på grönsaken. Det kan handla om att man inte tagit emot sin leverans i tid, eller så har grönsakerna helt enkelt påverkats lite av transporten till mottagaren. Om grönsakerna är väldigt vissna eller rent av för gamla kan det dock vara en anledning till att ta kontakt med grossisten.

Välj ett passande leveransdatum

När man beställer frukt är det också klokt att tänka på leveransdatumet. Om man vet att man inte ska vara hemma och att man inte kan hämta eller ta emot sin leverans kan det vara klokt att välja ett annat leveransdatum. Beställer man grönsakerna till sin hemadress mår de inte bra av att stå utomhus och vänta i flera timmar eller rent av dagar.

Jämför priserna

Som kund är det också klokt att jämföra priserna innan det är dags att beställa sina grönsaker. Om det är någon viss sort man söker efter kan det vara bra att se vilka grossister som har den och göra jämförelserna därefter. På så sätt kan man enkelt se var man får mest grönsaker för pengarna. Det här kan vara klokt att göra inför varje beställning eftersom priserna snabbt kan ändras.